fbpx

Bespreking van de profoto van de maand:

Deze foto van Jolien werd gemaakt in Verbeke Foundation in Kemzeke.
Enkele weken voordien belde Jolien me op en vertelde dat ze enorme fan was van mijn stijl. Ze had zichzelf een portretfotoshoot als verjaardagscadeau gegeven. Dat noem ik girlpower!
Maar hoe kwam ik tot deze foto?
Verbeke Foundation ligt, als het ware in mijn achtertuin. Ik ken de locatie als mijn broekzak, en toch blijft de locatie me telkens inspireren. Het walhalla voor een fotograaf!
Details count: Jolien staat centraal gepositioneerd in het raam waardoor ik fotografeerde én, héél belangrijk, ook haar hoofd is helemaal vrijgesteld van het raam op de achtergrond. Aan de linkerkant stond een flitser die ik op afstand bediende om Jolien nog meer uit het beeld te doen springen.

Heb jij ook een flinke dosis girlpower of wil je je vriendin of dochter op een a-typische manier laten vastleggen, contacteer me dan snel. We kunnen meteen een afspraak maken of een originele cadeaubon voorzien.
PS: uiteraard kan dat voor mannen ook 🙂

Bespreking van de hobby foto van de maand:

Wat maakt deze foto zo sterk?

  • De foto werd genomen in “Unité d’Habitation de Marseille”, tijdens een vakantie. Vakantiebeelden zijn voor de fotograaf altijd een herinnering aan wellicht mooie momenten.
  • Gedurfd: Twee moslima’s in een gebouw in Westerse bouwstijl vastleggen, in dé multiculturele stad van Frankrijk, dat is een duidelijk statement van samensmelting zetten.
  • Lijnen, lijnen & lijnen: dankzij zowel de lijnen van de ramen, de tegels en de bank wordt ons oog constant geleid van boven naar onder, van links naar rechts.
  • Kleur: een portie geluk kan altijd helpen: dat de kleurtinten van de kledij terugkomen in de kleuren van het interieur, kan extra uitgespeeld worden.
  • Als kijker wordt je nieuwsgierigheid aangesproken: waar zouden deze dames naar kijken? Het beeld is niet langer een vastleggen van een architecturaal pareltje, plots voegt men leven in dat beeld, zelfs al staan de dames stil.

Hoe wordt de foto nog sterker?

  • Stel dat je als fotograaf je op enige afstand achter de dames post zou vatten, loodrecht op het raam, dan zou je toch het lijnenspel behouden, en tegelijk kunnen weergeven wat zij zien.
  • Met je camera op de grond te leggen, denk ik dat de blinkende vloer als “spiegel” zou kunnen werken: een a-typisch standpunt in combinatie met reflectie maakt een beeld altijd artistieker
  • inzoomen: mijn ideale cadrage zou links beginnen met de blauwe ‘buis’ en rechts eindigen met net de witte steunpilaar niet mee te fotograferen. Vanuit de loodrechte hoek (zie boven) valt dan ook het metalen ‘ding’ uit de foto, wat een storend element was
  • Als je het geduld hebt tot beide dames, elk afzonderlijk in één raampje gepositioneerd staan, toevallig glimlachend kijkend naar elkaar, dan maakte je zonet je moneyshot.
Foto werd ingezonden door Stefan Dhaenens | Antwerpen

Download InfoBrochure

Download InfoBrochure