fbpx

Pro foto van de maand.

Omdat échte momenten me zo nauw aan het hart liggen. En toch… shoot ik ook graag communicanten of lentefeestvierders. De interactie met jouw kind/puber en hen hun uurtje “glamour” geven, maakt mij gelukkig. En het geluk wordt nog groter als zij nadien hun beelden komen bewonderen en met een nog bredere glimlach dan dat ze op de foto staan, mijn deur uitdwarrelen.

Maar hoe kwam ik tot deze foto?
Nergens anders dan in Doel vind je zoveel graffiti in één klein dorp. Neem daarbij als extraatje nog de oude molen, de Schelde als achtergrond of het overzetponton: zoveel super coole kaders voor jouw kind.
Vince is een fervent skater. Skaten en graffiti zijn (voor mij althans) verweven met elkaar (hoewel ik hoop dat Vince de spuitbus nog niet gebruikt ?).
De juiste plek vinden waar de kleuren van de kledij matchen met de graffiti op de achtergrond, je model perfect in de achterliggende “deur” kadreren en een laag standpunt innemen om zo Vince nog rijziger te maken, dat waren de ingrediënten van deze foto. En dan weet je dat Vince zijn vriendenkaartjes met de nodige trots zal uitdelen.

Wil je ook jouw kind op een ongedwongen manier laten fotograferen? Neem dan snel contact met me op, aangezien ik maar een beperkt aantal communie/lentefeestshoots per jaar inplan.

meer info

Hobby foto van de maand.

Wat maakt deze foto zo sterk?

  • Vakantie of kleine uitstapjes, klein of groot, het blijft altijd een bijzonder moment. Elke foto die je neemt, geeft je de mogelijkheid die herinnering snel weer op te wekken.
  • Nee mama, ik wil niet op de foto… Herkenbaar? Vanaf een bepaalde leeftijd hebben ze liever niet meer dat je hen fotografeert. Met hen op hun rug te fotograferen, zet de fotograaf meteen haar statement.
  • Geen idee waar deze foto gemaakt werd, maar dat de fietsuitstap geslaagd was, is duidelijk.

Hoe wordt de foto nog sterker?

  • Met een hoger standpunt, ga je de hoofden in het water positioneren en bekom je dat:
    • de personen meer aandacht krijgen, zonder een prominente plaats op te eisen
    • je de gebouwen (herinnering waar je was) niet bedekt meer helemaal tot uiting doet komen
  • Als je een klein stapje naar rechts zet, komt de punt van de kade mooi tussen de pubers en kan je deze als een “pijl” gebruiken zodat het oog van de kijker onbewust geleid wordt naar de gebouwen.
Foto werd ingezonden door Karen Batens | Rijkevorsel

Download InfoBrochure

Download InfoBrochure