fbpx

Als je iemand verliest die je echt graag ziet, leef je een tijd in een soort film, in een andere werkelijkheid. In die periode heb je helaas ook veel praktische beslommeringen aan je hoofd. Een afscheidsmoment wordt georganiseerd. Hier wordt door meerdere mensen terug gekeken naar wat de gestorven persoon betekende en kenmerkte. Dit is heel belangrijk voor het rouwproces achteraf. Alleen is je hoofd dan zo verward en vol om dit dierbare moment in alle nodige rust te beleven.

Rouw- en afscheidsfotografie

De eigenlijke rouw, het geleidelijk het een plaats geven van je belangrijke gemis begint pas als de eerste drukte is gaan liggen. Een tastbare herinnering van het afscheidsmoment, het gezamenlijke eerbetoon aan hoeveel de overleden persoon betekende voor zoveel mensen, is daarbij een grote steun.

Oprechte emotie

Tijdens het fotograferen van een begrafenis of afscheidsmoment raken de eenvoud en de oprechtheid van de emoties me altijd.
Ik zie verdriet en gemis, en daarnaast ik zie ook dankbaarheid en schoonheid.

Een begrafenis is een moment van stilstaan bij alles wat de overledene heeft betekent. Kleine gebaren, gewoontes of gestes blijken daarbij achteraf soms een heel grote, blijvende impact te hebben.

Omdat iedereen belangrijk is

Vaak wordt een afscheidsviering inderhaast voorbereid – maar altijd met veel liefde.
Meestal zijn er tijdens dit laatste afscheid heel veel mensen die veel betekenden voor de overledene.

Vriendschappen die decennialang terug gaan, soms tot de prille kindertijd. Soms contacten die al een tijd niet meer actief waren. Elk vertegenwoordigt een stukje geschiedenis van de overledene.

Graag meer weten?

Ik bespreek graag met jullie meer details tijdens een persoonlijk gesprek.

Graag een afspraak of gewoon alvast enkele vragen?

Misschien heb je hier ook wel interesse in?

Download InfoBrochure

Download InfoBrochure