fbpx

Pro foto van de maand.

In tijden dat mijn hoofd nog helemaal bedekt was door mooie lichtbruine haren, was ik de huwelijksfotograaf van Gwendoline & Wouter.
Enkele jaren later mocht ik opnieuw aan de slag om hun gezinsleven vast te leggen in een day-in-the-life fotoshoot: geen gedirigeerde foto’s maar alles in het teken van échte momenten.
Maar hoe kwam ik tot deze foto?
Terwijl papa Wouter BBQ-chef-kok van dienst was, had dochterlief duidelijk ook een hongertje.
Die 2 aparte verhalen in één beeld kunnen vastleggen, was mijn doel.
Hierbij koos ik om de actie van papa onscherp, maar duidelijk genoeg, in de voorgrond weer te geven, terwijl op de achtergrond dochterlief geniepig haar bordje aan het prepareren was. Om de actie van papa extra in het zonlicht te zetten, gebruikte ik een 24mm lens, zo moest ik wel extra dicht bij de BBQ-tang komen, welke dan op haar beurt de lijn doortrekt naar deugniet-dochter, zodat de kijker het ganse plaatje ontdekt.

Hobby foto van de maand.

Wat maakt deze foto zo sterk?

  • 2 aparte verhalen, die in één beeld samensmelten.
  • Op de voorgrond zien we hoe hond en baasje samen een robbertje aan het vechten zijn, terwijl de andere vrienden het op de achtergrond best gezellig hebben. Heel mooi gebruik gemaakt van de verschillende “lagen” in één beeld
  • Met de rugzakken erbij wordt er nog extra informatie toegevoegd: het is duidelijk dat zij samen op trektocht zijn.
  • Er kijkt niemand in de lens: dat maakt dat het écht gebeurt, je bent als fotograaf nu eenmaal een storyteller.

Hoe wordt de foto nog sterker?

  • Durf nog meer met scherp en onscherp te spelen: aangezien je voorgrond het grootst in beeld is, zal deze nog steeds herkend worden als het iets onscherper in beeld gezet wordt. Durf met je onscherpte zo ver te gaan, dat de kijker heel even moet nadenken wat er daar gaande is, maar niet te onscherp dat de kijker afhaakt.
  • Als de fotogoden hadden meegewerkt, zouden idealiter alle rugzakken samen in een 3e laag in de achtergrond staan, op de plaats waar nu die ene verloren blauwe rugzak staat.
  • De voorgrond is duidelijker lichter dan de achterkant, breng beiden in nabewerking iets meer in balans.
Foto werd ingezonden door Petra Michiels | Kessel-Lo

Download InfoBrochure

Download InfoBrochure